Şifa veren tuz odaları alternatif tıbbın en yakın dostu olarak anılır ve bu odalarda gerçekleşen terapiler birçok hastalığa iyi gelir. Astım ve buna benzer solunum yolu rahatsızlıkları başta olmak üzere tuz odalarında iyileşme gösteren isimler çok fazladır.
Orta Avrupa’dan ülkemize kadar gelen ve sağlık dağıtan bu yöntem, tamamen doğal tuzların bir ortama sunulmasıyla meydana gelir. Kendinizi çok daha iyi, çok daha rahatlamış ve özgür hissedersiniz.
Tuz Odası Nedir?
Tamamen tuzlarla kaplı ortamdan oluşan tuz odası küçük bir terapi odası olarak da tanımlanabilir. Duvarları da tamamen tuzlarla kaplı olan bu odada tuz püskürtme işlemi de yapılır.
Odaya girdiğiniz anda kendinizi tuzun kollarına bırakıp dilediğiniz şekilde dinlenebilirsiniz. Tuz mağarasını andıran bu yerde sizi rahatlatacak ve dinlendirecek pek çok detay da yer alır. Özel alanlarda dilerseniz oturabilir, dilerseniz de uzanarak keyif yapabilirsiniz.
Tuz Terapisi Ne Sıklıkla Yapılır?
Yılda 2 ya da 3 kür alınabilecek olan tuz terapisi seanslarının süresi kişiden kişiye değişir. 30 – 45 dakika arasında değişen seans süreleri ardından diğer seansın zamanına karar verilir. 15 – 20 gün sonrasında diğer seans alınır ve tuz odası terapisi sonlanır. Bu terapi sonrasındaysa kendinizi daha iyi hissetmeye başlarsınız.
Tuz Terapisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Üst solunum yolunu kapsayan tüm hastalıklar tuz terapisi ile hafifletilebilir. Astım, alerji, Akut solunum yolu hastalıkları, burun tıkanıklığı, öksürük, hırıltı, soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi rahatsızlıklar seanslarla iyileştirilebilir. Ancak her kişinin farklı yapısı olduğunu göz önüne alarak seanslara yaklaşmak ve bilinçli olmak gerekir.
Tuz Odası Yapımı
Tuz odası yapımı öncesinde koşulların uygun olduğu bir ortamın olması ilk şarttır. Ardından tuz kaplama işlemine geçilebilir. Rafine edilen doğal tuz, özel su bazlı bazı malzemeler ile duvar ve tavanlara uygulanır. Bu uygulama kimi zaman el işçiliğiyle kimi zamanda makinelerle gerçekleşir.
Duvarların ve tavanların özel olarak kaplanmasından sonra sıra zemine gelir. Himalaya tuzu adı verilen tuz ile tuğlalar kaplanır. Bu kaplama işleminden sonra odanın zemini, tavanı ve duvarları tamamen tuzla örtülü bir hal alır. Tuzlama işleminden sonra gelen dekorasyon ise tamamen zevke bırakılır. Hafif ışık veren led lambalar ortama loş bir hava verebilir, küçük dokunuşlar pozitifi enerji katabilir.