Yazın neşeli anlarına havuz keyfini de eklemek için betonarme havuz seçeneğine göz atabilirsiniz. Uzun ömürlü bir kullanım sunan bu havuz türünün yapımı yaklaşık olarak iki hafta sürer. İki haftanın sonunda bahçenizde kendinize ait bir havuzunuz olabilir ve yüzmenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Eğer özel kullanım dışında herkese açık otel gibi alanlar için havuz yaptırma düşünceniz varsa tercihinizi betonarme havuzlardan yana kullanabilirsiniz.
Filtreleme işleminden sonra havuzun zemininden yan duvarlarına kadar betonlar atılmaya başlanır. Sonrasında kalıpları dökülen havuza bir de denge uygulaması yapılır. Havuz içi sıvası ve zemin şapı yapımından sonraysa demir ve beton uygulamalarına devam edilir. İşlem havuz içine yapılan denge izolasyonuyla devam eder. Tüm bu aşamalardan sonra betonarme havuz projesi yavaş yavaş sona yaklaşır. Güneşlenme alanına ve havuz içerisinde seramik uygulaması yapılır, son kontroller gerçekleştirilir ve filtreleme, aydınlanma sistemlerinin montesi tamamlanır. Tüm bu işlemlerden sonra havuz su doldurulmaya hazırdır ve dolum başlar. Gerekli kimyasal şartlandırmalar da yapıldıktan sonra betonarme havuz kullanıma açılır.
Betonarme Havuz Nasıl Yapılır?
Havuz yapımına geçilmeden önce ölçümler yapılır. Havuzunuzun yapılacağı alanın uygun koşullara sahip olup olmadığına bakılır. Bunun ardından hafriyat yapılmaya başlar. Betonarme havuz nasıl yapılır sorusu tam da bu aşamadan sonra cevaplanabilir. Yapılan kazı çalışması sonrasında kalıp işçiliğine geçilir. Biten demir uygulaması ve betona hazır hale getirilen kalıp işçiliği sonrasında filtre sistemine özel borular yerleştirilmeye başlanır. Bu aşama oldukça önemlidir çünkü filtreleme sisteminde meydana gelebilecek herhangi bir sorun havuzun kullanımına engel olabilir. Betonarme havuz projesi sırasında bu nedenle en çok dikkat isteyen aşama olarak da tanımlanabilir.Filtreleme işleminden sonra havuzun zemininden yan duvarlarına kadar betonlar atılmaya başlanır. Sonrasında kalıpları dökülen havuza bir de denge uygulaması yapılır. Havuz içi sıvası ve zemin şapı yapımından sonraysa demir ve beton uygulamalarına devam edilir. İşlem havuz içine yapılan denge izolasyonuyla devam eder. Tüm bu aşamalardan sonra betonarme havuz projesi yavaş yavaş sona yaklaşır. Güneşlenme alanına ve havuz içerisinde seramik uygulaması yapılır, son kontroller gerçekleştirilir ve filtreleme, aydınlanma sistemlerinin montesi tamamlanır. Tüm bu işlemlerden sonra havuz su doldurulmaya hazırdır ve dolum başlar. Gerekli kimyasal şartlandırmalar da yapıldıktan sonra betonarme havuz kullanıma açılır.